Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 27.04.2024. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(4) Půjčeno:4x 
BK
Příručka
Praha : Merkur, 1984

objednat
000041927
Rekat.
Předmluva 5 // Trocha informací do začátku 7 // Krajové speciality a vína 10 // Piemonte 11 // Lombardia 12 // Trentino Alto Adige 14 // Vento 15 // Friuli Venezie Guilia 16 // Liguria 17 // Emilia Romagna 18 // Toscana 19 // Marche 22 // Umbria 22 // Lazio 23 // Abruzzi a molise 24 // Campania 25 // Puglia 26 // Basilicata 27 // Calabria 27 // Sicilia 28 // Sardegna 29 // Předkrmy // Těsta na slané dezerty // Pálené těsto 31 // náplně: z olejovek 33 // z tvarohu 33 // z majonézy a šunky 33 // z paštiky 33 // Příprava piškotového těsta 34 // náplně: z olejovek 34 // z játrové paštiky 34 // Šunka s medem 35 // Rajčata plněná cibulí 35 // Filé z tresky se smetanou 35 // Houbový pudink 35 // Žloutkové chlebíčky s bešamelem 36 // Topinky s kuřecími játry a sardelkami 36 // Topinky s kuřecími játry 36 // Sýrové kuličky 37 // Boloňské smaženky 37 // Smaženky se sardelkami 37 // Uzlíčky s překvapením 38 // Smaženky se sýrem 38 // Omeleta se sýrovou náplní 38 // Vejce na ementálu 38 // Vejce Orsini 39 // Polévky 40 // Římská polévka 41 // Drůbeží vývar s osmaženou žemlí 41 // Vývar se zeleninou 41 // Krupicová polévka s vejcem 42 // Vývar s kapustou a rýží 42 // Polévka z vepřových drobů 42 // Dršťková polévka 42 // Rybí polévka 43 // Rybí polévka syrakuská 44 // Mléčná polévka s cibulí 44 // Rajčatová polévka 44 // Rajčatová polévka s rýží 45 // Špenátová polévka 45 // Fazolová polévka florentská 46 // Zeleninová polévka s rýží 46 // Mléčná houbová polévka 46 // Milánská rýžová polévka 47 // Hrachová polévka s těstovinami 47 // Polévka z bílých fazolí 47 // Fazolová polévka s uzeným masem 48 // Zavářky do polévek // Domácí ravioli (taštičky) 48 // špenátová náplň 48 // sýrová náplň 49 // drůbeží náplň 49 //
Klasické boloňské prstýnky 49 // Úsporné boloňské prstýnky 50 // Smažené bramborové kuličky 51 // Krupicová zavářka I. 51 // Krupicová zavářka II. 51 // Sýrová zavářka 51 // Masová rýže 52 // Zavářka z mletého telecího masa 52 // Tvarohové kosky 52 // Těstoviny 53 // Příprava základního nudlové těsta 54 // Zelené nudle 55 // Růžové nudle 55 // Těstoviny se sýrem 55 // Makaróny po neapolsku 55 // Špagety po uhlířsku 56 // Nudle se žampiony 56 // Nudle s máslem a sardelkami 56 // Široké nudle (lasagna) po piemontsku 57 // Zelené široké nudle (lasagne) zapékané 57 // Široké nudle (lasagne) po milánsku 57 // Zapečené těstoviny 58 // Těstoviny s tuňákem a sardelkami 58 // Zapečené špagety 58 // Špagety s hráškem 59 // Špagety po boloňsku 59 // Rýže 60 // Rizoto s houbami 60 // Rizoto janovské 60 // Rizoto milánské 61 // Rizoto sicilské 61 // Benátské rizoto 61 // Rizoto s rajčaty 62 // Rybí rizoto se zeleninou 62 // Mořští ráčci (scampi) s rýží 62 // Ráčci (scampi) s rýží s rajčatovým protlakem 62 // Noky 64 // Bramborové noky jemné 64 // Bramborové noky 64 // Zelené bramborové noky 64 // Bramborové noky se smetanou 65 // Římské noky 65 // Polenta kukuřičná kaše 65 // základní předpis 66 // Slanékoláče 67 // Koláč se sardelkami 67 // Koláč s cibulí 67 // Slaný koláč pizza 67 // Ryby Příprava ryb 70 // Pstruh po savojsku 71 // Pstruh po milánsku 72 // Teplá pěna ze pstruha 72 // Marinovaný lín 72 // Mannovený úhoř 73 // Pečený úhoř 73 // Tresčí plátky a ovocem 73 // Treska po livornsku 74 // Tresčí závitky na sýrových topinkách 74 // Treska se špenátem 74 // Treska s rajčaty 75 // Treska po terstsku 75 // Treska po ďábelsku 75 // Dušená treska s hráškem 76 // Treska po livornsku s brambory 76 //
Treska ve vlastní šťávě 76 // Treska na mléce 77 // Treska po ligursku 77 // Tuňák po livornsku 77 // Pečený tuňák 73 // Dušený tuňák se špenátem 78 // Tuňák na cibuli a rajčatech 78 // Tuňák po boloňsku 79 // Tuňák s makaróny 79 // Mořský jazyk s houbami 79 // Mořský jazyk v kyselé omáčce 79 // Mořský jazyk smažený 80 // Pečení sledi 80 // Krokety ze sleďů 80 // Ryby na janovský způsob 81 // Filé se špagetami 82 // Rybí pudink s rýží 82 // Tresčí pudink 82 // Smažení ráčci (scampi) 83 // Maso 84 // Hovězí maso na mléce 85 // Neapolské medailónky 85 // Vařené hovězí maso v celerové omáčce 86 // Vařené hovězí maso podle lahůdkářky 86 // Vařené hovězí maso podle hospodyně 86 // Roštěná podle lahůdkářky 87 // Hovězí maso na hřebíčku 87 // Dušené hovězí po římsku 88 // Dušené hovězí po florentskú 88 // Domácí roštěná 88 // Hovězí závitky 89 // Hovězí závitky neapolské 89 // Hovězí plátky podle Gianniny 90 // Masový dezert se sýrem 90 // Hovězí maso s citrónovou marinádou 91 // Hovězí na víně 91 // Vařené hovězí ve skořicové marinádě 91 // Roštěnky podle hospodyně 92 // Telecí dušené v mléce 92 // Smažené telecí řízky po boloňsku 92 // Telecí řízky se šodó 93 // Telecí roláda 93 // Telecí závitky 94 // Telecí řízky plněné 94 // Telecí řízek nadívaný 94 // Telecí s tuňákovou omáčkou 95 // Telecí pečeně s kyselou omáčkou 95 // Telecí pečeně s vonnými bylinkami 95 // Telecí pečeně s uzeným masem 96 // Trojbarevná telecí roláda 96 // Telecí plátky se šlehačkou 96 // Telecí na petrželi 97 // Telecí kotlety na madeiře 97 // Olivy z telecí kýty 97 // Telecí kolena po modensku 97 // Telecí kotlety v sýrovém těstíčku 98 // Telecí kotlety milánské 98 //
Telecí kotlety veronské 98 // Telecí pečeně po piemontsku 99 // Dušené telecí po toskánsku 99 // Telecí na smetaně 99 // Telecí maso po benátsku 10О // Telecí hrudí po italskú 100 // Telecí kližka na houbách 100 // Telecí kolena 100 // Telecí kolena po milánsku 101 // Polpety florentské 101 // Vepřové maso na mléce 101 // Vepřové kotlety po milánsku 102 // Vepřové kotlety se sýrem 102 // Vepřové kotlety myslivecké 102 // Opilá vepřová pečeně 10З // Vepřová pečeně s květákem 10З // Boloňská vepřová pečeně 103 // Karbanátky dušené v misce 104 // Modenské vepřové nožičky 104 // Domáci huspenina 105 // Vařená šunka po milánsku 105 // Šunka na víně 105 // Sele na rožni 106 // Smažená směs 106 // Těstíčko 106 // Masová směs smažená 106 // Hovězí oháňka po pastevecku 107 // Smažený telecí brzlík 107 // Telecí brzlík na houbách 108 // Telecí mozek zapečený 108 // Telecí mozek po toskánsku 109 // Smažený telecí mozek 109 // Telecí brzlík po neapolskú 109 // Telecí játra po florentskú no // Telecí játra po toskánsku no // Telecí játra po benátsku no // Telecí ledvinky po boloňsku 110 // Opečené telecí ledvinky 111 // Telecí plíce podle hospodyně 111 // Telecí jazyk s olivami ni // Vepřový mozek vařený П2 // Opečená vepřová játra 112 // Hovězí jazyk v pikantní omáčce 112 // Dršťky po janovskú 113 // Dršťky po florentskú ПЗ // Dršťky po římsku 114 // „Zlacené“ dršťky po boloňsku 114 // Jehněčí kýta po římsku 114 // Zapečené jehněčí s vejci 115 // Jehněčí kotlety v županu 115 // Jehněčí kotlety po boloňsku 115 // Jehně na rozmarýnu 116 // Jehněčí medailonky na víně 116 // Pečená jehněčí kýta 116 // Zadělávané jehně 116 // Drůbeže a zvěřina 118 // Dušené nadívané kuře 118 //
Kuře po myslivecku 119 // Ďábelské kuře 119 // Kuřecí prsa po lombardsku 119 // Smažené kuře po toskánsku 120 // Kuře v pánvi po římsku 120 // Kuře po selsku 120 // Kuře na rozmarýnu 121 // Kuře po římsku 121 // Nákyp z kuřete 121 // Kapouní prsa po italskú 122 // Vařený kapoun se sýrem 122 // Vařený kapoun se zeleninovou omáčkou 122 // Kohout po labužnícku 123 // Kohout s květákem 123 // Kachna na boloňský způsob 123 // Kachna s rýží 124 // Kachna s olivami 124 // Kachna s nudlemi 125 // Krůtí prsa se šunkou 125 // Krůtí prsa po piemontsku 125 // Husa pečená s vonnými bylinkami 126 // Marinovaná husa 126 // Pečení holubi 126 // Holubi po siensku 127 // Smažený králík 128 // Králík smažený v těstíčku 128 // Králík po livornsku 128 // Králík po venkovsku 129 // Drůbeží játra na másle 129 // Drůbeží játra na houbách 129 // Divoká kachna na pomeranči 130 // Divoká kachna s červeným zelím 131 // Zajíc na sladkokysele 131 // Zajíc dušený po italskú 131 // Divočák se sladkokyselou omáčkou po římsku 132 // Omáčky 133 // Bešamelová omáčka 133 // Sýrová omáčka 133 // Rajčatová omáčka 134 // Milánská omáčka 134 // Neapolská omáčka 134 // Benátská omáčka к rybě 135 // Bylinková omáčka 135 // Studená petrželová omáčka 135 // Horká omáčka 135 // Pesto sýrová omáčka 136 // Sardelová omáčka studená 136 // Máslová omáčka s kapary 136 // Omáčka z paprik 137 // Omáčka z hub 137 // Bílá omáčka 137 // Žlutá omáčka 137 // Suga 138 // Jednoduchá omáčka 138 // Omáčka z hovězího masa 138 // Omáčka z tuňáka 138 // Omáčka ze žampionů 139 // Omáčka z hovězího masa a kuřecích jater 140 // Boloňské ragù 140 // Jiný předpis na „Boloňské ragù“ 140 // Zelenina 141 // Příprava zeleniny 142 //
Vařená cibule 142 // Fazolové lusky se sýrem 142 // Fazolové lusky s vaječnou omáčkou 143 // Fazolové lusky dušené s rajčaty 143 // Nákyp z fazolových lusků 143 // Zelený hrášek po římsku 144 // Pudink ze zeleného hrášku 144 // 14říbky pečené v troubě 144 // Plněné houby po milánsku 145 // Růžičková kapusta zapečená 145 // Smažená karotka 145 // Květák po milánsku 146 // Květák po římsku 146 // Smažený lilek 146 // Lilky se sýrem 146 // Plněné lilky 147 // Paprikové lusky po florentskú 147 // Paprikové lusky po toskánsku 148 // Plněná rajčata 148 // Plněná rajčata po sicilsku 148 // Nákyp z rajčat 149 // Špenát s čedarem a vejci 149 // Špenát po římsku 149 // Zapečený špenát se šunkou 150 // Zapékané brambory 151 // Brambory po římsku 151 // Saláty 152 // Saláty jednoduché: 153 // Saláty ze syrové zeleniny 153 // Hlávkový salát 153 // Hlávkový salát po milánsku 153 // Čekankový salát 153 // Pampeliškový salát 154 // Štěrbákový salát 154 // Pikantní rajčatový salát 154 // Salát ze syrového celeru 154 // Míchaný zeleninový salát 155 // Míchaný salát s fazolkami 156 // Salát z červené řepy 156 // Neapolský salát 156 // Cibulový salát 156 // Fazolový salát 157 // Bramborový salát s fazolovými lusky 157 // Bramborový salát 157 // Saláty speciální: 158 // Salát z rýže a květáku 158 // Salát z fazolových lusků a z tuňáka 158 // Neapolský salát z makarónů 159 // Masový salát 159 // Sicilský salát 159 // Florentská salátová směs 160 // Neapolský salát 160 // Salát z vařeného hovězího masa 160 // Abruzský salát 161 // Salát z rýže, ráčků a zelených paprik 161 // Salát z rybího filé 161 // Moučníky a různé sladkosti 163 // Těsta na cukroví 164 // Piškotové těsto 164 // Křehké těsto 164 //
Třené těsto na dorty 164 // Těsto na slané dorty 165 // Máslové lístkové těsto 165 // Vaječný vinný krém 166 // Jahodová pěna 166 // Zmrazená žloutková pěna 166 // Čokoládová pěna 166 // Vanilková pěna 167 // Cukrářský krém 168 // Jablka smažená v těstíčku 168 // Rýžové smaženky 168 // Sladké rýžové krokety 169 // Rýže podle císařovny 169 // Tvarohový pudink 170 // Tvarohové noky smažené 170 // Tvarohový dort 170 // Sněhová vejce 171 // Plněné broskve 171 // Hořící broskve 171 // Žluté broskve s vínem 172 // Broskve S’rumem 172 // Vanilková zmrzlina 172 // Smetanová kávová zmrzlina 172 // Smetanová čokoládová zmrzlina 173 // Ledová káva 173 // Kávový pudink 173 // Šlehačkový pudink 174 // Piškoty s ananasem 174 // Piškoty s krémem I. 174 // Piškoty s krémem II. 175 // Mandlový nákyp 175 // Krupicový nákyp 175 // Sladké fazole 176 // Koření 177 // Nejdůležitější koření používané v italské kuchyni 177 // Bazalka pravá 177 // Bobkový list 177 // Česnek kuchyňský 178 // Hřebíček 178 // Kapary 178 // Majoránka 178 // Muškátový oříšek 179 // Oregano, česky dobromysl 179 // Pepř 180 // Petržel 180 // Rozmarýn 180 // Skořice 181 // Šafrán 181 // Šalvěj 181 // Tymián 181 // Vanilka 182
cnb000029502

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC