|
.
|
|
0 (hodnocen0 x )
|
|
BK
|
|
|
|
|
|
Vyd. 1.
|
|
Praha : SNTL : Květ, 1992
|
|
143 s. : il. (některé barev.) ; 20 cm
|
|
|
|
|
|
ISBN 80-03-00664-3
|
|
Obsahuje bibliografii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
000077939
|
|
Rekat.
|
|
Obsah // ÚVODEM... 7 // 1 STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI... 9 // 2 ZDRAVOTNÍ VÝZNAM ZELENINY... 13 // 2.1 Zdravotně významné obsahové látky... 13 // 2.2 Koreninové a léčivé látky... 20 // 2.3 Zdravotní rizika zeleniny... 24 // 2.3.1 Rizikové obsahové látky... 24 // 2.3.2 Dusičnany a dusitany... 25 // 2.3.3. Rezidua pesticidů a těžké kovy... 28 // 3 JAK PĚSTOVAT ZDRAVOU ZELENINU... 29 // 3.1 Lokalita, výběr druhů a odrůd... 29 // 3.2 Přirychlování fóliemi... 35 // 3.3 Méně známé druhy zeleniny... 40 // 3.4 Zpracování půdy... 63 // 3.5 Správné hnojení... 64 // 3.5.1 Minerální hnojení... 64 // 3.5.2. Organické hnojení... 69 // 3.5.3. Vegetační podmínky... 72 // 3.6 Voda a závlaha... 76 // 3.7. Integrovaná ochrana rostlin... 77 // 1 ALTERNATIVNÍ ZAHRÁDKAŘENÍ... 80 // 1.1 Kompost... 82 // 1.2 Zelené hnojení... 85 // 1.3 Obhospodařování půdy... 86 // t.4 Osevní postupy... 87 // 1.5 Přirození nepřátelé škůdců a biologický boj... 89 // 1.6 Smíšené kultury... 92 // 1.7 Rostlinné výluhy... 96 // 1.8 Agrotechnické vlivy... 99 // 1.9 biologická čistota zahrádky...104 // 1.10 Rezistenční šlechtění...109 // 1.11 Boj s plevely...112 // 1.11.1 Mechanické metody...112 // 1.11.2 Mulčování...113 // 1.11.3 Fyzikální metody...117 // 5 ŠKODLIVINY V ZELENINĚ A V PROSTŘEDÍ...HS // 5.1 Těžké kovy... // 5.2 Chemické přípravky...122 // 5.3 Likvidace znehodnocených přípravků...13C // 6 UCHOVÁNÍ ZELENINY...132
|
|
// 6.1 Krátkodobé uchování...332 // 6.2 Dlouhodobé skladování...332 // 6.3 Mrazení...125 // 6.4 Konzervování...l3 // 7 KUCHYŇSKÉ ZPRACOVÁNÍ...I32 // 8 SLOVO NA ZÁVĚR...14C // POUŽITÁ A DOPORUČENÁ LITERATURA...141
|
|
(OCoLC)187295325
|
|
cnb000535207
|