Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 07.11.2020. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(1) Půjčeno:1x 
BK
Vyd. 1.
Praha : Ikar, 1999
118 s.

objednat
ISBN 80-7202-382-9 (váz.)
němčina
Chování společenské - příručky
000081052
NAMÍSTO PŘEDMLUVY: // 1 První dojem - na čem záleží? 9 // I POZDRAV - PŘEDSTAVOVANÍ - TITULY // 2 Jak zdravit? 12 // 3 Kdy mám zdravit lidi, které neznám? 14 // 4 Jak se mám představit? 15 // 5 Jak důležité je křestní jméno? 16 // 6 Jak je to s podáváním ruky? 18 // 7 Poklona - ještě dnes? 19 // 8 Jak spolu seznámím jiné lidi? 20 // 9 Jak pozdravit cizince? 21 // 10 Jak se rozloučit, když potřebuji odejít dříve? 22 // 11 Jsou tituly přežitek? 23 // 12 Co se patří vůči někomu, kdo je doktor (Dr.)? 23 // 13 Koho oslovovat Excelence? 24 // 14 Kdo je Eminence, Svatost? 25 // 15 Jak se chovat k šlechticům? 25 // 16 Jak je to u nás s dalšími tituly? 25 17/Kdo je „slečna“? 26 // 18 Tykat, nebo vykat? 27 // 19 Tykání jen na chvilku - to se smí? 28 // 20 Políbení ruky - dávná minulost? 29 // 21 Objímání aneb lze dát veřejně najevo náklonnost? 30 // 22 Jak si zapamatovat jména? 30 // 23 Kdo je „milostivá paní“? 31 // II „SMALL TALK“ // 24 „Small talk“ - tlachání nebo něco víc? 34 25/0 čem mluvit a o čem mlčet při „Small talk“? 35 // III JÍDLO A PITÍ // 26 U prostřeného stolu - kdy, kde, jak, v jakém pořadí? 38 // 27 Kam s ubrouskem? 39 // 28 Příbor: jak jej správně používat? 40 // 29 Kdy smím začít jíst, kdy smím začít pít? 41 // 30 Jak po sobé následují chody klasické slavnostní tabule? 42 // 31 Co s párátkem? 43 // 32 Smím si u stolu upravit make-up? 43 // 33 Jak vést rozhovor při jídle? 44 // 34 Smím na talíři něco nechat, nebo musím odevzdat „čistý“ talíř? 45 // 35 Smím požádat o přídavek, nebo mám čekat, až mi nabídnou? 45 // 36 Kdy se u stolu smí kouřit? 46 // 37 Na co ještě je třeba dávat pozor u stolu? 46 // 38 Kdo komu připíjí a jakými slovy? 47 // 39 Smím si přiťuknout jakýmkoli nápojem? 48 // 40 Jak na proslovy a přípitky? 49 //
41 Co mám dělat, když se ve společnosti chci zdržet alkoholu? 49 // 42 Jaké nápoje a v jakém pořadí patří ke svátečnímu menu? 50 // 43 Který nápoj do které sklenky? 51 // 44 Který příbor ke kterému pokrmu? 53 // 45 Když se u dalšímu chodu podává jiné víno, smím zůstat u původního? 54 // 46 Kdy mám svým hostům dolévat? 54 // 47 Smí se míchat víno s vodou nebo šťávou? 55 // 48 Jak se chovat u studeného bufetu? 55 // 49 Co je sedm hlavních hříchů u prostřeného stolu? 56 // IV V RESTAURACI // 50 Kdo první vchází do lokálu a kdo první vychází? 58 // 51 Musím přijmout stůl, který mi ukáže vrchní? 59 // 52 Smím začít jíst, jakmile mi přinesou jídlo? 59 // 53 Když mi číšník doporučí jídlo, které není na jídelníčku, mohu se zeptat na cenu? 60 // 54 Lze opustit lokál po nahlédnutí do jídelního lístku, když mě v něm nic nezaujalo? 61 // 55 Když si nevím rady s tím, jak se některé jídlo jí, smím se poradit s číšníkem? 61 // 56 Když mi nechutná víno, které mi dali okusit, smím je vrátit? 62 // 57 Je neslušné ochutnat z pokrmu spolustolovníka? 63 // 58 Při placení kreditní kartou mám nechat spropitné započítat, nebo je připojit v hotovosti? 64 // 59 K čemu je jídelní lístek bez cen? 64 // 60 Když se mě někdo zeptá, jestli mi chutnalo, smím přednést své výhrady, nebo mám raději zůstat u prostého „ano“? 65 // 61 Musí pán své partnerce koupit v lokále nabízenou růži, // nebo smí s díky odmítnout? 66 // 62 Platí stále, že v restauraci platí pán za dámu? 67 // V OUTFIT // 63 Co je „outfit“? 70 // 64 Dělají šaty (stále ještě) člověka? 71 // 65 Co se rozumí pod pojmy over- a underdressing? 72 // 66 Jaký oděv považujeme za společenský? 73 // 67 Co na sebe do tanečních? 75 // 68 Musí být elegantní oblečení vždy i módní? 76 // 69 Je
69 Je nevhodné nosit módní šperky? 77 // 70 A co šperky pro pány? Pokud ano, jaké a kolik? 78 // VI DÁRKY // 71 Řezané květiny pro všechny příležitosti - neboje nějaká situace, kdy se nehodí? 80 // 72 Jakou květinu vybrat? 81 // 73 Předat kytici květin může být umění. V čem toto umění spočívá? 83 // 74 Kdy a jak nejlépe posílat květiny? 83 // 75 Co mám darovat příteli, který už všechno má? 84 // 76 Je stylové dávat peníze? 85 // 77 Dárky, které dostanu na oslavě, mám rozbalit hned, nebo jak jinak s nimi naložit? 86 // 78 Je vhodné darovat něco vlastnoručně vyrobeného? 87 // 79 Jak objevit dárek originální, a přesto levný? 88 // 80 Má smysl ptát se oslavence, co by si přál, anebo má dárek být především překvapení? 89 // 81 Co říci, když dávám dárek, a co, když dárek dostávám? 90 // VII NA ULICI, VE VÝTAHU, V AUTĚ, V DIVADLE // 82 Na ulici: kdo jde vpravo, kdo vlevo? 94 // 83 Kdo první vstupuje do výtahu a kdo jej první opouští? 94 // 84 Na schodech: kdo jde první dolů a kdo nahoru - pán // nebo dáma? 95 // 85 Kdo komu otevírá dveře auta, kdo kde v autě sedí? 95 // 86 Kdo v divadle první prochází řadou a jak si má počínat? 96 // 87 Má pán dámě i v době rovnoprávnosti dávat všude přednost? 97 // 88 Co znamená udržovat odstup? 98 // VIN TELEFONOVÁNÍ // 89 Jak správně telefonovat? 102 // 90 V kterou denní dobu smím telefonovat soukromě a kdy se to nehodí? 103 // 91 Jak si po telefonu získám sympatie a důvěru? 103 // 92 Mobil a fax - na co si dát pozor? 104 // 93 Záznamník - přítel a pomocník? 106 // IX POZVÁNÍ // 94 Co musí a co může stát na pozvánce? 110 // 95 Jak správně odpovědět na pozvání? 111 // 96 Na co mám dávat pozor, když přijímám pozvání? 111 // 97 Nejdůležitější formy společenských setkání a jak se
na ně připravit: dinner - recepce - slavnost -narozeninová oslava pro mládež - koktejl - káva - ples - vernisáž - brunch - firemní výročí. 112 // 98 Smím „vypoklonkovat“ hosty, kteří přišli nezvaní a nečekaní? 115 // 99 Smím s sebou na návštěvu vzít dítě, když na poslední chvíli „vybouchne“ hlídání? 115 // X/ ZÁVĚR 100 / Co je takt, co je styl? 118

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC