Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 13.04.2024. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(1) Půjčeno:1x 
BK
1. vyd.
Olomouc : Univerzita Palackého, 1999
146 s. : il.

objednat
ISBN 80-244-0034-0 (brož.)
Obsahuje tabulky, grafy, předmluvu, úvod
Biochemie lékařská - cvičení praktická - učebnice vysokošk.
Chemie lékařská - cvičení praktická - učebnice vysokošk.
000081707
Předmluva 6 // 1. Úvod do praktických cvičení 7 // 1.1. Laboratorní řád 7 // 1.2. Bezpečnost práce v laboratoři 8 // 1.3. První pomoc při nehodě 9 // 1.4. Zpracování biologického materiálu 9 // 2. Odměrná analýza // 2.1. Neutralizační analýza // 2.1.1. Stanovení přesné látkové koncentrace odměrného roztoku NaOH // 2.1.2. Stanovení koncentrace kyseliny sírové // 2.2. Oxidoredukční analýza // 2.2.1. Stanovení koncentrace medicinálního roztoku peroxidu vodíku // manganometricky // 2.2.2. Stanovení koncentrace jodu v Lugolově roztoku jodometricky // 3. Roztoky a jejich acidobazické vlastnosti 18 // 3.1. Stanovení ionizačních konstant kyseliny octové a amoniaku potenciometricky // 3.2. Příprava, měření a výpočet pH pufrů, kapacita pufrů 18 // 4. Aminokyseliny a bílkoviny 20 // 4.1. Chemické reakce aminokyselin a bílkovin 20 // 4.2. Stanovení izoelektrického bodu histidinu 23 // 4.3. Dělení aminokyselin elektroforézou na papíře 24 // 4.4. Izolace albuminů a globulínu frakčním vysolováním 25 // 4.5. Izolace kaseinu z mléka 26 // 4.6. Osmóza 27 // 4.7. Dialýza zředěné krve 27 // 5. Sacharidy 28 // 5.1. Chemické reakce sacharidů 28 // 5.2. Optické vlastnosti sacharidů 30 // 5.2.1. Polari metrické sledování mutarotace D-glukosy 30 // 5.2.2. Polarimetrické sledování hydrolýzy sacharosy 31 // 6. Lipidy 32 // 6.1. Chemické reakce lipidů 32 // ?- 6.2. Stanovení jodového čísla tuku 33 // 7. Fotometrická analýza 35 // 7.1. Stanovení salicylátů fotometrický 36 // 8. Chromatografické metody // 8.1 Rozdělení karotenoidů červené papriky sloupcovou adsorpční chromatografií 39 // 8.2 Rozdělovací chromatografie aminokyselin na tenké vrtsvě // 8.3. Preparativní chromatografie směsi azobarviv na tenké vrstve silikagelu 41 //
Deionizace roztoku chloridu vápenatého pomoci iontoměničů // Vy..jelová chromatografie hemolyzované krve 45 // 9. Analýza léků a rostlin 45 // 9.1 Stanovení kyseliny acetylsalicylové v acylpyrínu // 9.2. Izolace a průkaz alkaloidů z vlaštovičníku většího - Chelidonium majus 47 // Stanovení dusičnanů v biologickém materiálu iontově selektivní elektrodou 47 // 10.2. Identifikace levomepromazinu a jeho metabolitů v biologickém materiálu tenkovrstvou chromatografií // 11. Enzymy // 11.1. Průkaz enzymového charakteru peroxidasove reakce // 11.2. Průkaz substrátové specifity a-amylasy a sacharasy // 11.3. Inhibice enzymové aktivity - inhibice katalasy kyanidem // 11.4. Nalezení optimálního pH pro činnost trypsinu // 11.5. Nalezení optimální teploty pro činnost slinné a-amylasy TT 55 // 12. Enzymy II // 12.1. Stanovení Michaelisovy konstanty alkalické fosfatasy // 13. Enzymy // 13.1. Stanovení aktivity laktátdehydrogenasy LD v krevním seru // 13.2. Stanovení aktivity a-hydroxybutyrátdehydrogenasy HBD v krevním séru // 13.3. Stanovení aktivity kreatinkinasy CK v krevním séru // 13.4. Stanovení aktivity aspartátaminotransferasy AST v krevním séru // 13.5. Stanovení aktivity alaninaminotransferasy ALT krevním séru // 13.6. Stanovení aktivity alkalické fosfatasy ALP v krevním séru // 13.7. Stanovení aktivity a-amylasy AMS v krevním séru // 13.8. Stanovení aktivity y-glutamyltransferasy GMT v krevním séru // 14. Nukleoproteiny // 14.1. Izolace a štěpení nukleoproteinů z kvasnic // 14.2. Stanovení kyseliny močové v krevním séru // 14.3. Sledování dehydrogenace xanthinoxidasou // 15. Metabolismus sacharidů // 15.1. Stanovení glukosy v krevním séru a moči // 15.2. Orální glukosový toleranční test (oGTT) // 15.3. Stanovení glukosy v moči polarimetricky //
15.4. Důkaz glukosy v moči // 15.5. Důkaz ketolátek v moči // 15.6. Stanovení glukosy v krvi osobním glukometrem // 16. Metabolismus bílkovin // 16.1 Stanovení celkových bílkovin v krevním séru biuretovou reakcí // 16.2. Elektroforéza bílkovin krevního séra na fóliích z acetátu celulosy // 16.3. Elektroforéza bílkovin krevního séra na agarosovém gelu // 16.4. Stanovení močoviny v krevním séru // 17. Metabolismus lipidů 86 // 17.1. Stanovení celkového cholesterolu v krevním séru 87 // 17.2. Stanovení HDL-cholesterolu v krevním séru 88 // 17.3. Stanovení triacylglycerolů v krevním séru 89 // 17.4. Výpočet koncentrace LDL-cholesterolu v krevním séru 91 // 18. Tetrapyrroly // 18.1. Stanovení hemoglobinu v krvi // 18.2. Průkaz krve ve stolici (test na okultní krvácení) // 18.3. Stanovení bilirubinu v krevním séru // 18.4. Analýza žlučových kamenů // 19. Vyšetření moče a močových kamenů // 19.1. Sběr moče a její konzervace // 19.2. Fyzikální vyšetření moče // 19.3. Chemické vyšetření moče // 19.4. Mikroskopické vyšetření močového sedimentu // 19.5. Analýza močového kamene // 19.6. Stanovení kreatininu v krevním séru a moči // Analýza žaludeční šťávy // 20.1. Kvalitativní vyšetření žaludeční šťávy // 20.2. Vyšetření žaludeční sekrece po podání pentagastrinu // 21. Acidobazická rovnováha // 21.1. Hodnocení parametrů acidobazické rovnováhy // 22. Imunochemické metody // 22.1. Stanovení imunoglobulinu IgA v krevním séru metodou jednoduché radiální imunodifuze podle Manciniové // 22.2. Identifikace sérových bílkovin pomocí imunoelektroforézy // 22.3. Stanovení erythropoetinu v krevním séru metodou ELISA // 22.4. Stanovení imunoglobulinu IgG v krevním séru turbidimetricky //
23. Stanovení některých parametrů krevního séra analyzátorem CL 770 (firma SHIMADZU) // 24. Základní referenční hodnoty biochemických vyšetření 143

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC