Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 01.07.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(4) Půjčeno:8x 
BK
Vyd. 1.
Praha : Advent-Orion, 2002
269 s. : il.

objednat
ISBN 80-7172-397-5 (váz.)
New lifestyle
New start
Život a zdraví
Obsahuje barevné fotografie, tabulky, předmluva, přílohy, rejstřík, slovníček cizích pojmů
Výživa zdravá - výklady populární
Životospráva - výklady populární
000093391
Co nám chce tato kniha dát ...11 // Předmluva - Ten správný čas je právě ted ...13 // 1. Význam správné výživy ...15 // hygiena stravování - kalorie - bílkoviny - vliv výživy na růst druhy stravy - strava a krása // 2. Proč vlastně jíme? ...23 // zažívání - metabolismus - nenahraditelné’ výživné látky zdroj kalorií ve vyvážené stravě - zásady správné výživy // 3. Uhlohydráty ...29 // denní potřeba uhlohydrátů - glukóza jako univerzální „palivo" rostlinná vláknina // 4. Tuky ...37 // druhy tuků - denní potřeba - cholesterol -jak snížit hladinu // cholesterolu - jak používat tuky při přípravě jídel // 5. Bílkoviny ...47 // obsah bílkovin v různých potravinách - kdy zvýšit spotřebu bílkovin kolik bílkovin vlastně potřebujeme - bílkoviny a tělesně cvičení -kombinace bílkovin // 6. Vitaminy ...57 // vitaminy A, B, C, D, E, ? - jejich zdroje a funkce // 7. Minerály ...73 // vápník, fosfor, železo, jód, hořčík - jejich zdroje a funkce // 8. Jasné důvody pro změnu ...87 // kardiovaskulární choroby - cholesterol - rakovina - obezita krevní tlak - cukrovka - osteoporóza - etické důvody: úcta ? životu -důvody ekologické a ekonomické - solidarita v boji proti hladu // 9. Nevýhody konzumace masa ...101 // nadbytek tuku a cholesterolu - vliv na vznik rakoviny nedobrý vliv parazitů - různé infekce a nákaza zvířat //
10. Vyvážená strava // „pyramida" vyvážené stravy - správná skladba stravy vzor denní stravy - přednosti sóji - několik kuchařských rad // 11. I ztráta může být ziskem // denní potřeba kalorií - příčiny obezity - redukční diety jak zhubnout bezpečně-jídelníčky pro redukční dietu // 12. Změna stravovacích návyků // vychutnejte změnu - zapojení celé rodiny - test: co vm o výžive // 13. Zdravá kuchyně v praxi // princip stravovacího režimu - aplikace stravovacího režimu - recepty // I. Chléb, pečivo, vafle // II. Pomazánky, pasty, másla, krémy // Pomazánky a másla naslano // Pomazánky, pasty, másla a krémy nasladko // III. Obilné kaše, mušli, granola, ovocné zálivky // IV. Koktejly a nápoje // V. Sýry, dresinky, pochutiny // VI. Saláty: zeleninové, luštěninové, rýžové, ovocné // VII. Polévky // Vlil. Zeleninové príkrmy a omáčky // IX. Hlavní jídla s převahou obilovin a luštěnin // X. Hlavní jídla ze sójových a obilných výrobků // Jídla z tofu a okary // Jídla ze seitanu // Jídla ze suchých sójových výrobků // Jídla z klasa // XI. Hlavní jídla s převahou zeleniny a brambor // XII. Přílohy // XIII. Sladká kuchyně

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC