Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 20.07.2016. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(4) Půjčeno:4x 
BK
Bratislava : Práca, 1991

ISBN 80-7094-256-8
000116573
Rekat.
OBSAH // Redakční předmluva / 11 Úvod / 12 // Krátký pohled do historie vegetariánství / 14 Daleký východ / 14 Severní a Jižní Amerika / 15 Národy Středního východu / 15 Evropské národy / 15 Jaká je situace v ČSFR / 16 Ekonomické aspekty vegetariánství / 19 Je člověk masožravec? / 21 Bílkoviny / 24 Tuky / 31 Sacharidy / 35 Obiloviny / 36 Vitamíny / 42 // Hydrofilní vitamíny / 42 Vitamín B! - tiamin / 42 Vitamín B2 - riboflavin / 42 Vitamín B3 - niacin / 42 Vitamín B6 - pyridoxin / 43 Kyselina pantotenová / 44 Kyselina listová / 44 Vitamín B,2 - kyanokobalamin / 44 Vitamín Ki5 - pangamát kalcia / 44 Vitamín Bi7-nitrolozid / 45 Biotin / 45 // Bioflavonoidy, uváděné někdy též jako vitamín P / 45 Vitamín K neboli kyselina L-askorbová a L-dehydroaskorbová / 45 Lipofilní vitamíny / 46 Vitamín A - retinol a retinal / 46 Vitamín D - kalciferoly / 46 Vitamín E - tokoferoly / 46 Vitamíny skupiny K (Kь K2, K3) / 46 Vitamíny F / 46 Obsah některých vitamínu v potravinách rostlinného původu / 47 Minerální látky a stopové prvky / 49 Minerální látky / 49 Sodík / 49 Draslík / 49 Vápnik / 49 Hořčík / 50 Fosfor / 50 // Chlór / 50 Síra / 50 Stopové prvky / 51 Železo / 51 Zinek / 52 Měď / 52 Mangan / 52 Nikl / 53 Kobalt / 53 Molybden / 53 Jód / 53 Fluor / 53 Selen / 53 Chróm / 54 Lithium / 54 Prvky nebezpečné zdraví / 54 Hliník / 54 Olovo / 54 Arzén / 54 Kadmium / 55 Berylium / 56 Rtuť / 56 // Nebezpečná
zácpa anebo nepostradatelnost vlákniny / 58 Mechanické příčiny / 58 Chemické příčiny / 58 Ovoce a zelenina / 61 Nápoje / 64 // Jak probíhá trávení anebo jezme správné kombinované potraviny / 68 Správné a nesprávné kombinace potravin / 68 // 1. Kombinace kyselina - škrob / 68 // 2. Kombinace bílkovina - škrob / 69 // 3. Kombinace bílkovina - bílkovina / 69 // 4. Kombinace kyselina - bílkovina / 69 // 5. Kombinace tuk - bílkovina / 69 // 6. Kombinace cukr - bílkovina / 69 // 7. Kombinace cukr - škrob / 70 Normální trávení potravy / 70 // Kyselinotvornost a zásadotvomost potravin / 72 Téměř ideální složení denní stravy / 76 // K // Tr - " • // OBSAH // Radiace potravin / 78 Vliv technologické úpravy na kvalitu potravin / 80 Stolování a psychologie stravování / 82 Krátce o makrobiotice / 84 Fyziologicky prospěšné hladovění / 86 Postní kúry / 88 Léčivé byliny / 93 Použití léčivých bylin na běžné nemoci / 94 // Večeře / 165 Zeleninové saláty / 165 Zákusky / 185 // Slovník medicínských a chemických termínů, cizích slov a některých pojmů používaných v knize / 193 Použitá literatura / 198 // 300 receptů / 97 Úvod k recepturní části / 98 Snídaně / 101 Pomazánky, kaše, placky, paštiky / 101 Ovocné snídané /110 Snídaně jen ze šťáv / 113 Obědy / 116 Polévky /116 Zavářky a zápražky / 123 Jídla připravená ze zeleniny / 124 Jídla připravená ze sóje / 130 Příprava sójového
mléka / 130 Příprava sójového tvarohu a sójového sýra / 130 Použití sójové drtě / 131 Namáčení a vaření sójových bobů / 132 Jídla připravená z čočky / 136 Jídla připravená z fazole / 137 Jídla připravená z hrachu / 140 Jídla připravená z rýže Natural / 142 Jídla připravená z pohanky / 146 Jídla připravená z ovesných vloček / 148 Jídla připravená z jáhel / 150 Jídla připravená z pšenice / 152 Jídla připravená z brambor / 158 Omáčky / 163

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC