Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 10.02.2018. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
BK
1. vyd.
Praha : Galén, c2001
122 s. : il.

objednat
ISBN 80-7262-120-3 (brož.)
Trápí vás- ; [vol.] 10
Obsahuje ilustrace, tabulky, fotografie, úvod, rejstřík
Rakovina - výživa - příručky
000121196
OBSAH // s // 1. ÚVOD K VÝŽIVĚ U ONKOLOGICKÝ NEMOCNÝCH...7 // 2. PORUCHA VÝŽIVY U PACIENTA // S NÁDOROVÝM ONEMOCNENÍM...8 // 3. VŠEOBECNÉ ZÁSADY VÝŽIVY // U ONKOLOGICKÉHO PACIENTA... 12 // 4. DIETNÍ DOPORUČENÍ // PŘI JEDNOTLIVÝCH POTÍŽÍCH... 16 // 4.1. Doporučení při nechutenství...17 // 4.2. Doporučení při nevolností... 18 // 4.3. Doporučení při zvracení...19 // 4.4. Doporučení při změnách vnímání chutí...20 // 4.5. Doporučeni při bolesti v dutině ústní // a při bolestivém polykání...21 // 4.6. Doporučení při suchosti v dutině ústní...22 // 4.7. Doporučení při průjmu...23 // 4.8. Doporučení při zácpě...24 // 5. PRAKTICKÉ NÁVRHY KE ZLEPŠENÍ STAVU VÝŽIVY 26 // 5.1. .lak zvýšit energetický obsah strav)’...26 // 5.2. Potraviny a jídla vhodné pro přesnídávku...27 // 5.3. Jak zvýšit obsah bílkovin ve stravě...28 // 6. DIETY PRO SPECIÁLNÍ POUŽITÍ...30 // 6.1. Tekutá výživa (zabezpečující pouze přívod tekutin).30 // 6.2. Plnohodnotná tekutá výživa...32 // 6.3. Kašovitá měkká výživa...33 // 6.4. Dieta s nízkým obsahem zbytků...35 // 6.5. Pokrmy s nízkým obsahem mikroorganismů...37 // 7. POTRAVINY S VYŠŠÍM OBSAHEM NĚKTERÝCH // VITAMÍNŮ, MINERÁLŮ A STOPOVÝCH PRVKŮ...39 // 7.1. Potraviny s vyšším obsahem draslíku...39 // 7.2. Potraviny s vyšším obsahem vápníku...41 // Výživa při onkologickém onemocnění // 7.3. Potraviny s vyšším obsahem hořčíku...42
// 7.4. Potraviny s vyšším obsahem železa...43 // 7.5. Potraviny s vyšším obsahem vitamínu C...44 // 7.6. Potraviny s vyšším obsahem vitamínu E...45 // 7.7. Potraviny s vyšším obsahem vitamínu A...46 // 7.8. Potraviny s vyšším obsahem zinku...48 // 7.9. Potraviny s vyšším obsahem selenu...49 // 8. TABULKY PRO VÝPOČET CELKOVÉ ENERGETICKÉ POTŘEBY...50 // 9- NUTRIČNÍ DOPLŇKY...52 // 10. PREVENTIVNÍ VÝŽIVA VE VZTAHU // K ONKOLOGII...57 // 11. ALTERNATIVNÍ DIETETICKÉ PŘÍSTUPY...60 // 12. ZÁVĚR...63 // 13. RECEPTY...65 // 13.1. Nápoje...65 // 13.2. Saláty...70 // 13.3. Polévky...75 // 13-4. Zeleninové pokrmy...80 // 13.5. Drůbeží maso...86 // 13.6. Telecí, jehněčí, králičí maso...91 // 13.7. Ryby...94 // 13-8. Luštěninové pokrmy...97 // 13 9. Omáčky a přílohy...100 // 13-10. Zálivky a dresinky...104 // 13.11. Sladká jídla a moučníky...106 // 14. TABULKA VÝŽIVOVÝCH HODNOT // NĚKTERÝCH POTRAVIN... 112 // Literatura použitá ? výpočtu nutričních hodnot // uvedených potravin... 116 // Seznam zkratek... 116 // REJSTŘÍK... 117

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC