Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 09.05.2020. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(1) Půjčeno:2x 
BK
1. vyd.
České Budějovice : Jihočeská univerzita, Zdravotně sociální fakulta, 2010
182 s. ; 30 cm
Externí odkaz    Obsah 

objednat
ISBN 978-80-7394-241-0 (brož.)
Terminologický slovník
Obsahuje bibliografii na s. 181-182
000196388
1. Základy výživy -- 2. Fyziologie a biochemie živin a jiných látek v potravě optimální přísun -- 2.1 Energetická potřeba -- 2.2 Bílkoviny -- 2.3 Tuky -- 2.4 Sacharidy -- 2.5 Vláknina -- 2.6 Minerální látky, stopové prvky -- 2.7 Vitaminy -- 2.8 Bioaktivní látky -- 2.9 Voda -- 2.10 Alkohol -- 3. Trávení, vstřebávání -- 3.1 Ústa, jícen -- 3.2 Žaludek -- 3.3 Duodenum -- 3.4 Tenké, tlusté střevo -- 4. Látková výměna -- 4.1 Sacharidy -- 4.2 Tuky -- 4.3 Bílkoviny -- 5. Zdravá výživa -- 6. Význam potravin ve výživě -- 6.1 Mléko, mléčné výrobky -- 6.2 Maso, masné výrobky -- 6.3 Ryby -- 6.4 Vejce -- 6.5 Obilniny, chléb -- 6.5.1 Obilniny -- 6.5.2 Chléb -- 6.6 Brambory -- 6.7 Zelenina, ovoce -- 7. Výživa v různých podmínkách života -- 7.1 Výživa těhotných -- 7.2 Výživa kojících žen -- 7.3 Výživa kojenců -- 7.4 Výživa dětí a dospívajících -- 7.5 Výživa ve stáří -- 7.6 Výživa sportovců -- 7.7 Výživa v extrémních podmínkách -- 8. Alternativní směry ve výživě -- 8.1 Úvod -- 8.2 Definice, rozšíření -- 8.3 Historické kořeny -- 8.4 Důvody pro alternativní výživu -- 8.5 Vegetariánství -- 8.5.1 Historický vývoj -- 8.5.2 Formy -- 8.5.3 Motivy -- 8.5.4 Přednosti a nedostatky -- 8.6 Makrobiotika -- 8.7 Dělená strava -- 8.8 Hodnocení -- 9. Metody ke zjišťování výživového stavu -- 9.1 Bilanční šetření -- 9.2 Spotřební šetření v domácnosti -- 9.3 Interview, dotazník,
protokol -- 9.4 Váhová metoda -- 9.5 Chemické metody -- 9.6 Biochemické a klinicko-biochemické metody -- 9.7 Antropometrické metody -- 10. Dietetika -- 10.1 Zásady -- 10.2 Lehká strava -- 10.3 Hyperlipidemie -- 10.4 Hypertenze -- 10.5 Obezita -- 10.6 Rakovina -- 10.7 Osteoporóza -- 10.8 Diabetes mellitus -- 10.9 Revmatické choroby -- 10.10 Dna -- 10.11 Anorexie, bulimie -- 10.12 Intolerance na potraviny -- 10.12.1 Úvod -- 10.12.2 Alergie -- 10.12.3 Pseudoalergie -- 10.12.4 Intolerance -- 11. Literatura

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC