Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 09.12.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(13.7) Půjčeno:41x 
BK
EB
Příručka
1. vyd.
Praha : Grada, 2012
192 s. : il. ; 21 cm
Externí odkaz    Plný text PDF (Bookport) 
   * Návod pro Bookport 

objednat
ISBN 978-80-247-3934-2 (brož.)
ISBN 978-80-247-8137-2 (online ; pdf)
ISBN 978-80-247-8138-9 (online ; epub)
Dotisk 2014
Obsahuje bibliografii na s. 190
000239242
Předmluva ...8 // Úvod ...9 // Chcete-li změnit svůj život, začněte běhat ...10 // Běh jako cesta ke zdraví a kondici ...10 // Chcete, aby vás běh bavil ...12 // Aby byl běh skutečně zdravý! ...13 // Běh jako spolehlivý prostředek redukce nadbytečných kilogramů 14 // Pro koho není běh ideální? ...15 // Kdo by neměl běhat vůbec? ...16 // Od úřednické židle k pohybově aktivnímu stylu života ...17 // Kondiční chůze jako přestupní stanice pro úplné začátečníky nebo osoby s nadváhou ...20 // Severská chůze neboli nordic walking ...21 // Jogging ...22 // Kondiční běh ...23 // Výkonnostní běh ...24 // Závodní neboli vrcholový běh ...24 // A jdeme na to ...26 // Ještě před samotným vyběhnutím ...26 // Každý začátek je těžký ...27 // Na začátek není nikdy pozdě ...30 // Neběhejte pokud možno sami! ...30 // Osobní trenér nebo sparingpartner? Proč ne? ...31 // Běžecké kempy - tam to běhá samo ...33 // Kde a kdy běhat ...34 // Co je vlastně kondice? Jak ji získat, udržet anebo zlepšit? ...41 // Posilování a strečink jako nedílné součásti přípravy běžce ...43 /// Bez dodržování základních pravidel kondici nezískáte ...44 // Chcete-li při běhu hubnout, musíte se „naučit“ spalovat tuky ...46 // Využijte energii ve svůj prospěch ...46 // Glykogen, tuky a laktát jako frekventované běžecké pojmy ...48 // Zásoby paliva v organismu běžce ...49 // I k hubnutí potřebujete kondici a energii ...51 // Běh a naše tělo ...53 // Srdce a tepová frekvence ...53 // Dýchání ...59 // Neběhejte nahodile, jinak daleko nedoběhnete ...62 // Vše se točí okolo tepové frekvence ...64 // Tréninkové zóny ...65 // Určení vlastních tréninkových zón ...67 // Příklady řízení tréninku podle tepové frekvence ...69 // Řízení podle krevního laktátu ...73 //
Běžecká anatomie ...79 // Svaly jako hlavní vykonavatelé pohybu ...79 // Dolní končetiny jako dokonalé tlumiče ...84 // Noha jako nejdůležitější článek celého systému ...85 // Tělesná skladba - bioimpedance ...88 // Správná = zdravá technika běhu ...92 // Nesnažte se napodobovat špičkové závodníky ...93 // Nejčastější chyby v technice a jak je odstranit ...96 // Došlap jako samostatná kapitola ...107 // Jak se kdo obuje, tak běží ...115 // Z čeho se běžecká bota skládá ...118 // Podle čeho vybírat běžeckou obuv ...120 // Jak hluboko budeme muset sáhnout do peněženky ...124 // Jak boty dlouho vydrží ...125 // Běžecké oblečení a další vybavení ...126 // Pro běh neexistuje špatné počasí, pouze nevhodné oblečení ..126 // Další běžecké doplňky ...129 // Metody běžeckého tréninku a tréninkové programy ...133 // Nejpoužívanější metody pro rozvoj obecné vytrvalosti ...134 // Souvislý běh se střídáním intenzity ...134 // Programy pro úplné začátečníky a vyznavače joggingu ...137 // Příklady programů pro kondiční a výkonnostní běžce ...141 // Přetížení a přetrénování - kdy už toho má naše tělo skutečně dost? ...149 // Maratón a jak na něj ...151 // Tréninkové programy ...153 // Rady pro maratónské začátečníky ...156 // Součásti přípravy běžce ...157 // Jak se správně rozcvičit ...157 // Zklidnění po běhu a opět strečink ...165 // I běžci by měli posilovat ...166 // Jak si ověřit zlepšující se kondici a aktuální formu ...171 // Regenerace aneb umění odpočinku ...173 // Zdravotní aspekty běhání ...177 // Nejčastější zdravotní potíže začínajících běžců ...177 // Chronické potíže pohybového aparátu ...179 // Výživa a pitný režim ...182 // Specifika běžecké výživy ...183 // Co, kdy a jak jíst a pít ...184 // Závěr ...189 // Literatura ...190
cnb002388690

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC