Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 23.04.2019. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
BK
Příručka
1. vyd.
Praha : Forsapi, 2010
184. : il. (převážně barev.) ; 24 cm
Externí odkaz    Obsah 

ISBN 978-80-87250-08-2 (brož.)
Informační servis pro lékaře ; sv. 2
Obsahuje bibliografie a rejstřík
000240069
1. Energetická bilance a nepřímá kalorimetrie (Z. Rušavý) -- 1.1. Historický vývoj -- 1.2. Nejdůležitější pojmy definice -- 1.3. Metody sledování energetického výdeje -- nepřímá kalorimetrie -- 1.4. Energetická bilance -- 1.5. Klinický význam znalosti energetické potřeby -- 1.6. Souhrn kapitoly -- 1.7. Literatura -- 2. Nutriční screening (P. Kohout) -- 2.1. Úvod -- 2.2. Prevalence malnutrice při příjmu a v průběhu hospitalizace -- 2.3. Nutriční screening -- 2.4. Stupňovitá nutriční péče -- 2.5. Nutriční péče ve Fakultní Thomayerově nemocnici -- 2.6. Výsledky studie -- 2.7. Literatura -- 3. Klinická výživa u pacientů s diabetem (Z. Rušavý) -- 3.1. Úvod -- 3.2. Cíle dietní léčby diabetu -- 3.3. Příčiny selhání dietní léčby -- 3.4. Vývoj diabetických diet -- 3.5. Dieta u diabetu 1. typu -- 3.6. Dieta u metabolického syndromu -- 3.7. Dieta u diabetu 2. typu -- 3.8. Glykemický index potravin -- 3.9. Edukace diety u diabetu -- 3.10. Náhradní sladidla -- 3.11. Nutriční podpora formou sippingu nebo enterální výživy u diabetiků -- 3.12. Dieta při diabetické nefropatii -- 3.13. Alkohol v diabetické dietě -- 3.14. Literatura -- 4. Výživa u pacientů s idiopatickými střevními záněty -- (P. Kohout) -- 4.1. Úvod -- 4.2. Idiopatické střevní záněty klinický obraz -- 4.3. Dietní faktory -- 4.4. Malnutrice -- 4.5. Dieta v léčebném režimu idiopatickych střevních zánětů -- 4.6. Umělá výživa
u idiopatickych střevních zánětů -- 4.7. Úloha probiotik u idiopatickych střevních zánětů -- 4.8. Závěr -- 4.9. Literatura -- 5. Výživa u pacientů s celiakií (P. Kohout) -- 5.1. Úvod -- 5.2. Celiakie prevalence, klinický obraz, diagnostický algoritmus -- 5.3. Malnutrice -- 5.4. Bezlepková dieta -- 5.5. Komplikace celiakie -- 5.6. Umělá výživa -- 5.7. Literatura -- 6. Výživa u pacientů s jaterní encefalopatií a hepatorenálním syndromem (P. Jarcuška) -- 6.1. Úvod -- 6.2. Stav výživy \\ -- 6.3. Dieta : -- 6.4. Enterální a parenterální výživa -- 6.5. Závěr : -- 6.6. Literatura ; -- 7. Výživa u nefrologických pacientů (V. Teplán) -- 7.1. Metabolické poruchy a léčebné postupy -- při akutním selhání ledvin ; -- 7.2. Metabolické poruchy a léčebné postupy při chronické renální insuficienci a selhání \\ -- 7.3. Parenterální výživa u chorob ledvin ; -- 7.4. Literatura ’ -- 8. Výživa u pneumologických pacientů (L. Fila) -- 8.1. Úvod : -- 8.2. Chronická respirační onemocnění ; -- 8.3. Chylothorax : -- 8.4. Cystická fibróza -- 8.5. Literatura -- 9. Perioperační výživa v gastrointestinální chirurgii (Z. Šerclová} -- 9.1. Výživa a pooperační hojení -- 9.2. Výživa a gastrointestinální chirurgie -- 9.3. Význam parenterální a enterální výživy -- 9.4. Předoperační stratifikace rizikových nemocných -- 9.5. Předoperační nutriční podpora -- 9.6. Pooperační výživa -- 9.7. Jaká výživa
j e optimální? -- 9.8. Doporučení ESPEN pro perioperační výživu -- 9.9. Závěr -- 9.10. Literatura -- 10. Akcelerovaná pooperační rehabilitace, Fast track ve střevní chirurgii (Z. Šerclová) -- 10.1. Co znamená Fast Track? -- 10.2. Principy perioperační péče typu fast track (FT) -- 10.3. Závěr -- 10.4. Literatura -- 11. Poruchy příjmu potravy (F. D. Krch) -- 11.1. Úvod -- 11.2. Mentální anorexie -- 11.3. Mentální bulimie -- 11.4. Klinický obraz -- 11.5. Etiologie -- 11.6. Atypické poruchy příjmu potravy -- 11.7. Terapie poruch příjmu potravy -- 11.8. Literatura -- 12. Příprava parenterálních infuzních směsí all in one v lékárně (M. Janů) -- 12.1. Úvod -- 12.2. Obecné požadavky na přípravu směsí all in one -- 12.3. Základy přípravy směsí all in one -- 12.4. Konkrétní postup přípravy směsí AIO v lékárně -- 12.5. Kontrola přípravy vaků AIO v lékárně -- 12.6. Závěr -- 12.7. Literatura
(OCoLC)664091735
cnb002112033

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC