Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 09.09.2023. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(2.3) Půjčeno:13x 
BK
Vyd. 1.
Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2014
81 s. : il. ; 30 cm

objednat
ISBN 978-80-7464-598-3 (brož.)
"Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK: Modernizace - Diverzifikace - Inovace, registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0247"--Tit. s.
Obsahuje bibliografie
000253083
OBSAH // Úvod...3 // 1 ZÁKLADNÍ PŘIROZENÉ SLOŽKY POTRAVIN...4 // 1.1 Bílkoviny...4 // 1.1.1 Aminokyseliny...4 // 1.1.2 Peptidy...7 // 1.1.3 Dělení bílkovin a jejich struktura...8 // 1.1.4 Bílkoviny ve výživě...9 // 1.2 Lipidy...12 // 1.2.1 Jednoduché lipidy...12 // 1.2.2 Složené lipidy...14 // 1.2.3 Steroly...15 // 1.2.4 Význam lipidů ve výživě...16 // 1.3 Sacharidy...17 // 1.3.1 Monosacharidy...17 // 1.3.2 Oligosacharidy...21 // 1.3.3 Polysacharidy...22 // 1.3.4 Sacharidy ve výživě...24 // 1.4 Voda...25 // 2 PŘIROZENÉ LÁTKY V POTRAVINÁCH...28 // 2.1 Vláknina...28 // 2.1.1 Nerozpustná vláknina...28 // 2.1.2 Rozpustná vláknina...28 // 2.1.3 Obsah vlákniny v potravinách...29 // 2.2 Vitaminy...30 // 2.2.1 Vitaminy rozpustné v tucích...31 // 2.2.2 Vitaminy rozpustné ve vodě...32 // 2.3 Minerální látky...37 // 2.3.1 Biogenní makroelementy...37 // 2.3.2 Biogenní mikroelementy (stopové prvky)...39 // 2.3.3 Další biogenní prvky...42 // 2.4 Přirozená barviva...43 // 2.4.1 Pyrrolová barviva (porfyriny)...43 // 2.4.1.1 Hematinová barviva...44 // 2.4.1.2 Chlorofylová barviva...45 // 2.4.2 Antokyany...45 // 2.4.3 Betalainy...46 // 2.4.4 Karotenoidy...46 // 3 ADITIVNÍ LÁTKY V POTRAVINÁCH...48 // 3.1 Látky prodlužující skladovatelnost potravin...49 // 3.1.1 Konzervační látky...49 // 3.1.2 Antioxidanty...50 // 3.2 Látky upravující vzhled...50 // 3.2.1 Barviva...50 // 3.2.2 Bělidla...51 // 3.3 Látky upravující texturu...51
// 3.3.1 Zahušťovadla a želírující látky...52 // 3.4. Látky upravující chuť...54 // 3.4.1 Umělá sladidla...54 // 4 TOXICKÉ LÁTKY S PŘIROZENÝM VÝSKYTEM V POTRAVINÁCH...58 // 4.1 Přírodní toxické látky...58 // 4.2 Solanin...58 // 4.3 Houby...59 // 4.4 Biogenní aminy...60 // 4.4.1 Ciguatoxin...61 // 4.4.2 Tetrodotoxin...62 // 4.4.3 „Paralytic Shellfish Poisoning“ (PSP)...62 // 5 ORGANICKÉ KONTAMINANTY POTRAVIN...64 // 5.1 Pesticidy...65 // 5.1.1 Insekticidy...65 // 5.1.2 Fungicidy...66 // 5.1.3 Herbicidy...66 // 5.1.4 Rodenticidy...67 // 5.2 Organické průmyslové kontaminanty...67 // 5.3 Migranty plastů...69 // 5.4 Toxiny vzniklé v potravinách mikrobiální činností...70 // 6 ANORGANICKÉ KONTAMINANTY POTRAVIN...72 // 6.1 Olovo (Pb)...72 // 6.2 Kadmium (Cd)...73 // 6.3 Rtuť (Hg)...73 // 6.4. Arzen (As)...74 // 6.4. Dusičnany...74 // Závěrečný test...76 // LITERATURA...80
(OCoLC)904579621
cnb002652674

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC