Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 16.03.2024. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(1.5) Půjčeno:9x 
BK
Vyd. 1.
Ostrava : Ostravská univerzita v Ostravě, 2014
82 s. : barev. il. ; 30 cm

objednat
ISBN 978-80-7464-582-2 (brož.)
"Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK: Modernizace - Diverzifikace - Inovace, registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/28.0247"--Tit. s.
Obsahuje bibliografii na s. 79
000253086
OBSAH // ÚVOD...3 // 1 VÝZNAM PŘEDBĚŽNÉHO ZPRACOVÁNÍ SUROVIN...4 // 1.1 Tepelné úpravy - způsoby...5 // 1.2 Výhody tepelného zpracování surovin...5 // 1.2.1 Teplota...5 // 1.2.2 Způsob prenosu teploty...6 // 1.2.3 Předběžné zpracování potravin...7 // 1.2.4 Doba tepelné úpravy...9 // 2 POLÉVKY... 12 // 3 VAŘENÍ...16 // 3.1 Použití v gastronomii...16 // 3.2 Výhody a nevýhody vaření...16 // 3.3 Základní způsoby vaření pokrmů... 17 // 3.4 Postup při vaření masa...21 // 4 DUŠENÍ...26 // 4.1 Charakteristika dušení...26 // 4.2 Příprava dušených pokrmů z masa...27 // 4.3. Výhody a nevýhody...27 // 4.4 Způsoby dušení...28 // 4.5 Druhy základů...28 // 4.6 Dušení masa...32 // 4.7 Postup při dušení...33 // 4.7.1 Postup při dušení jatečního masa...33 // 4.7.2 Tepelná příprava masa...34 // 4.7.3 Dokončování omáčky nebo šťávy...35 // 4.7.4 Co nám prozradí název o pokrmu...36 // 4.8 Dušení zeleniny...37 // 5 PEČENÍ...40 // 5.1 Charakteristika pečení...40 // 5.2 Využití pečení v gastronomii...40 // 5.3 Výhody a nevýhody pečených pokrmů...41 // 5.4 Předběžná příprava surovin...41 // 5.4.1 Krájení...41 // 5.4.2 Nakládání - dochucování...43 // 5.4.3 Plnění...43 // 5.4.4 Další úpravy...45 // 5.5 Způsoby pečení...47 // 5.6 Dokončování pečených pokrmů...53 // 6 PŘÍLOHY...57 // 6.1 Význam příloh, druhy a dávkování...57 // 6.2 Přílohy z brambor...58 // 6.2.1 Vaření brambor...59
// 6.2.2 Dušené brambory...61 // 6.2.3 Smažení brambor...61 // 6.2.4 Opékané brambory...62 // 6.2.5 Bramborové těsto...62 // 6.3 Přílohy z obilovin...65 // 6.3.1 Knedlíky a noky...65 // 6.3.2 Přílohy z těstovin...67 // 6.3.3 Přílohy z rýže...68 // 6.3.4 Příprava příloh a pokrmů ze zeleniny a ovoce...69 // 6.4 Bezmasé pokrmy...72 // 6.4.1 Pokrmy ze zeleniny...72 // 6.4.2 Pokrmy z brambor...73 // 6.4.3 Pokrmy z hub... 74 // 6.4.4 Pokrmy z luštěnin...74 // 6.4.5 Pokrmy z vajec... 74 // literatura!...79

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC