Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 20.07.2016. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(2) Půjčeno:2x 
BK
Příručka
Opava : Slezská univerzita v Opavě, 2014
67 s. : il. (převážně barev.), 1 mapa ; 25 cm

ISBN 978-80-7510-070-2 (brož.)
Obsahuje bibliografii na s. 66 a rejstřík
Anglické resumé
001416646
OBSAH // SLOVO ÚVODEM 9 // REGIONÁLNÍ A LIDOVÁ KUCHYNĚ // Proč právě regionální kuchyně? 11 // Je regionální kuchyně totožná s lidovou stravou? 11 // SLEZSKO A JEHO KULINÁŘSKÉ TRADICE // Co je to Slezsko? 13 // Existovala tradiční slezská strava s typickými pokrmy? 14 // Můžeme ve slezské tradiční kuchyni vysledovat historické mezníky? 15 Moderní variace na tradiční slezskou kuchy ni? Ano! 16 // OPAVSKÉ SLEZSKO // KULINÁŘSKÉ TRADICE A REGIONÁLNÍ SPECIALITY // Co je to Opavské Slezsko? 17 // Máme v Opavském Slezsku tradiční regionální pokrmy? 18 // REGIONÁLNÍ SPECIALITY // Co jsou regionální speciality? 19 // Regionální speciality Opavského Slezska 19 // Certifikované potravinářské a zemědělské produkty v letech 2013-14 20 // Modrý mák - Bronislava Scheidelová, Velké Heraltice, Tábor 20 // Včelí med - Rodinná farma Košec, Neplachovice 20 // Ovocné mošty V1TAMINÁTOR - VITAMINÁTOR s.r.o., Sosnová 20 Pstruh duhový - Pstruhařství Jan Raška, Staré Těchanovice 21 // Sýry a jogurty z Hlavnice - Zemědělské a obchodní družstvo 21 // Hlavnice, Mlékárna Hlavnice // Zabíjačka z Větřkovic - Lubomír Hluchý, Větřkovice 21 // Pekařské mouky - MLÝN HERBER spol. s r. o., 21 // Opava - Palhanec a Holasovice // Sýry z farmy Klokočov - Vítkovská zemědělská a.s., Vítkov, Klokočov 22 Kozí sýry - Renata Vajdová, Kozí farma Magdaléna, Štítina 22 // Pivo SLEZAN ležák - Minipivovar SLEZAN,
Ing. René Binar, 22 // Březová, Leskovec - Kasárna // Uzenářské výrobky - Milan Weisz, Stěbořice, Nový Dvůr 22 // Uzenářské výrobky - Vršovické uzeniny Pavlík, Vršovice 23 // Otické kysané zelí - ZP Otice 23 // RECEPTY // Polévky // Česnečka z medvědího česneku 25 // Slezská zelňačka 26 // Chlebjanka (brotka) 27 // Hlavní jídla // Šurimajzl a pečený bůček 28 // Slezská kachna s cibulovým zelím, kluski 29 // Konfitovaná kachní prsíčka, bramborák a salát z kysaného zelí 31 // Slezské nebe 33 // Slezský bigos 35 // Halečky s cibulkou a kozím sýrem 37 // Zabíjačkové jelito, dumfovane zele a štamfovane kobzole 38 // Závitek z kružberského pstruha 40 // Smažená žabí stehýnka 41 // Uzené, zelňáky a cibulové zelí 43 // Slezské smotky, pivo Rohan 44 // Katharajnský šnicl 46 // Rapuncka 49 // Deserty // Brija 51 // Maková bábovka 52 // Bínenštych 53 // Závin z červené řepy 54 // Šoldra s jablečným křenem 56 // Jak odhadovat množstv í ve starých receptech s „domácími mírami“? 58 // SOUTĚŽ TÝDEN SLEZSKÉ KUCHYNĚ // Prav idla soutěže 2014 60 // Výsledky soutěže gastronomických zařízení 61 // Přehled soutěžících gastronomických zařízení 61 // Vítěz soutěže 2014 62 // SUMMARY 65 // VÝBĚR Z LITERATURY A INFORMAČNÍCH ZDROJŮ 66 // REJSTŘÍK // 67
(OCoLC)903090214
cnb002647111

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC