Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 20.07.2016. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
BK
Vydání první
Praha : Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta, 2008
120 stran : ilustrace (některé barevné), 1 portrét ; 30 cm + 1 CD-ROM
Externí odkaz    Obsah 

ISBN 978-80-86561-70-7 (brožováno)
Pod názvem: Projekt JPD3 - Přírodovědná gramotnost
150 výtisků
Obsahuje bibliografii na straně 114-115 a bibliografické odkazy
001417956
I. MULTIFUNKČNÍ PŘÍSTROJE VE VÝUCE CHEMIE ÚVOD -- 1. MULTIFUNKČNÍ PŘÍSTROJE VE VYUČOVÁNÍ -- 1.1 ISES -- 1.2 IP-Coach -- 1.3 Cobra3 -- 1.4 LogIT -- 1.5 Xplorer GLX -- 1.6 Infraline Graphic a NOVA -- 2. EXPERIMENTY S VYUŽITÍM INSTRUMENTÁLNÍ TECHNIKY -- Konduktometrie -- 2.1 Jak vedou vodné roztoky elektrický proud? -- 2.2 Vedení elektrického proudu v roztocích NaCl, HC1, NaOH -- 2.3 Co je kyselé a co zásadité? -- 2.4 Foukání do vody -- 2.5 pH barevného přechodu acidobazických indikátorů -- 2.6 Kolik tepla se uvolní při neutralizační reakci? -- 2.7 Teplo z chemické reakce -- 2.8 Zjistěte obsah barviva v bonbónu -- 2.9 Jaký je obsah C02 a kyseliny fosforečné v kolovém nápoji? -- 2.10 Zkrácený rozbor vody -- 2.10.a Stanovení pH a vodivosti vodovodní vody 2.10.b Stanovení obsahu chloridů ve vodě 2.10.C Kyselinová neutralizační kapacita KNK4<5 a Zásadová neutralizační kapacita ZNK8,3 -- ZDROJE -- II. SPEKTROSKOPICKÉ METODY VE VÝUCE CHEMIE -- 1. TEORETICKY ÚVOD -- 1.1 Elektromagnetické záření -- 1.2 Absorpce a emise záření: -- 1.3 Kvantitativní analýza -- 1.4 Viditelná oblast elektromagnetického záření -- 1.5 Vyhodnocení absorpčních spekter -- 1.6 Spektrofotometr a jeho obsluha -- 2. NÁMĚTY NA PRAKTICKÁ CVIČENÍ -- 2.1 Kvalitativní spektroskopická analýza Úloha 1: Barevnost látek -- Úloha 2: Čím je způsobeno, že cukrovinky jsou tak pestře zbarvené? -- Úloha 3: Jak ovlivňuje hodnota pH prostředí
strukturu umělých indikátorů? -- Úloha 4: Pokuste se pomocí tenkovrstvé chromatografie identifikovat barvivo lutein a feofytin v zelených částech rostliny -- Úloha 5: Analýza karotenoidních barviv v zelenině -- Úloha 6: Dělení směsi potravinářských barviv pomocí elektroforesy na agarosovém gelu -- 2.2 Kvantitativní spektroskopická analýza Úloha 7A: Jak moc jsou přibarvované nápoje? Úloha 7B: Jak moc jsou přibarvované nápoje? -- Úloha 8: Stanovte spektrofotometricky obsah chininu v nápoji toniku Úloha 9: Ověřte si touto úlohou, kolik bílkovin je obsaženo ve vaječném bílku -- 3. POZNÁMKY K PRAKTICKÝM CVIČENÍM -- 4. NÁVRHY TESTŮ ZE SPEKTROSKOPIE ZDROJE PŘÍLOHA -- POUŽITÉ ZKRATKY A VELIČINY
(OCoLC)320406298
cnb001818597

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC