Úplné zobrazení záznamu

Toto je statický export z katalogu ze dne 20.04.2024. Zobrazit aktuální podobu v katalogu.

Bibliografická citace

.
0 (hodnocen0 x )
(4) Půjčeno:8x 
BK
Příručka
Vydání první
Olomouc : Fontána, [2016]
303 stran : ilustrace (převážně barevné) ; 22 cm

objednat
ISBN 978-80-7336-820-3 (vázáno)
němčina
001453149
РŘÍВĚН MÉHO STRAVOVANÍ ...9 // Jíst znamená mnohem v(c než jen uživit se ...18 // Nejzdravější lidé vůbec nejedí zdravě ...19 // Otázka vkusu ...24 // Život v souladu s vlastnIm druhem ...27 // Pohled zpět na historii potravy ...32 // Pohled vpřed: Důsledky stravování ...37 // První nosný sloup výživy ...47 // Rozdělení potravy v souladu s živočišným druhem // a moderní realita výživy ...47 // Glykemický index..50 // Bílkoviny ...55 // Tuky ...61 // Sacharidy ...66 // Fyzické hranice při kompenzaci nesprávné výživy ...68 // Druhý nosný sloup výživy ...71 // Plnohodnotná strava nebo nedostatek v nadbytku ...71 // Jak vzniká problém ...72 // První oběti nedostatku v nadbytku ...74 // Konkrétní příčiny dilematu ...76 // Plnohodnotné bílkoviny ...93 // Zodpovědnost a vědomí při obstarávání a přípravě potravy ...113 // Náklady a utrpení ...114 // TřetI nosný sloup výživy ...118 // Historie překyselení ...118 // Překyselení na úrovni duševní a sociální ...121 // Překyselená výživa ...123 // Kyselý život organismu ...124 // Nejdůležitější kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny ...126 // Čtvrtý nosný sloup výživy ...132 // Strava odpovídající typu ...132 // Extrémní typy a extrémní výživa ...133 // Test k určení typu podle termického dělení ...138 // Čtyři extrémy aneb Vysoká škola typizace ...141 // Rozdělení potravy podle její termické kvality ...144 // Energetika potravy z čínského pohledu ...151 // Vše, co je individuální, je náročnější ...153 // Zjednodušení v rámci diferenciace ...154 // Hodnota individualizace ...154 // Pátý nosný sloup výživy ...155 // Jídlem k duchovnímu vývoji ...155 // Šestý nosný sloup výživy ...158 // „Šťastné" jídlo ...158 // Další nosné sloupy zdravé výživy ...169 //
PŘÍPRAVA JÍDLA ...172 // Moderní postupy aneb: Méně je více ...1 73 // Malá nauka o bylinkách a koření v kuchyni - použití a účinky ...177 // Květiny na stole a na talíři ...184 // Zvláštní strategie přípravy ...191 // Zvláštní formy stravovaní pod kritickým drobnohledem ...195 // Vysoká škola fanatismu ...196 // Dieta podle krevních skupin ...197 // Fit pro život ...198 // Dělená strava ...199 // Bílkovinové diety ...201 // Vegetariánství a veganství..202 // Vegani ...204 // Sluneční strava ...206 // Syrová strava ...207 // Instinktoterapie podle Burgera ...207 // Makrobiotika ...208 // Montignac, glykemický index a jim podobné ...209 // Olejovo-bílkovinová strava podle Johanny Budwigové ...213 // Dieta Fit-for-fun ...214 // Strava a ortomolekulární medicína ...215 // Potraviny pod kritikou ...223 // Geneticky modifikovaná potrava ...223 // Voda, sůl a chléb ...225 // Cukr a sladkosti ...229 // Potrava pro ducha ...232 // Potrava pro lásku ...234 // Čokoláda jako afrodisiakum ...245 // Kouzlo muškátového oříšku ...247 // Jiné formy stravovaní ...248 // Pití a nápoje ...248 // Plnohodnotné nápoje ...261 // Nápoje v zrcadle účinků na rovnováhu zásaditosti a kyselosti ...262 // Nápoje podle typu ...263 // Pránická výživa aneb osvobození od hmoty ...266 // Vyhlídky do budoucnosti ...276 // Pozitivní budoucnost výživy? ...278 // O AUTOROVI ...283 // Adresy ...284 // Poděkování ...286 // Kulinářské dozvuky // 287
(OCoLC)953516640
cnb002798437

Zvolte formát: Standardní formát Katalogizační záznam Zkrácený záznam S textovými návěštími S kódy polí MARC